๐ŸŽ Apfelstrudel met Jesse van Wieren ๐ŸŽ๐ŸŽถ – Recept | Jill


Abonneer:

Apfelstudel is echt zoโ€™n old time favorite wintergebak. Lekker voor de openhaard met een mok warme choco met slagroom! Tiktokker Jesse van Wieren en ik hebben een toprecept voor jou.

Wat heb je nodig

5 plakjes bladerdeeg
11/2 appel
2 tl suiker
1/2 tl kaneel
Handje rozijnen
1 ei
Theelepel citroensap
Evt. noten zoals walnoten of hazelnoten
Roze poedersuiker
Roze suiker

Stappen

Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden en ontdooi het bladerdeeg.

Stap 2
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.ย 

Stap 3
Meng de appel met de kaneel, suiker, citroen en rozijnen/noten.
ย 
Stap 4
Leg de 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het bladerdeeg uit, zodat er een rechthoek ontstaat.

Stap 5
Snijd een flapje uit aan de boven- en onderkant. En snijd daarna reepjes in het bladerdeeg, maar zorg dat het midden helemaal heel blijft.

Stap 6
Verdeel nu het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg.

Stap 7ย 
Vouw dan het onderste en bovenste flapje bladerdeeg naar binnen. Vervolgens kun je om en om de reepjes bladerdeeg naar binnen vouwen.

Stap 8
Knip van het overgebleven bladerdeeg hartjes en druk deze in de roze suiker.

Stap 9
Smeer de strudel in met een beetje losgeklopt ei.ย 

Stap 10
Zet de apfelstrudel voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat hij mooi bruin is.

Stap 11
Versier met roze poedersuiker en de bladerdeeg hartjes.

Meer Jill vind je op:
De officiรซle website:
Instagram:
Facebook: v