Abonneer:
Lekker, shiny en ook nog eens gezond! Snel aan de slag ?
Wat heb je nodig:
– 450 gr banaan
– 3 eieren
– 200 gr (volkoren)meel
– 150 gr dadels
– 120 gr walnoten
– 1 zakje bakpoeder
– Staafmixer
– Tulband bakvorm
Voor het glazuur:
– 200 gr roomkaas
– Scheutje yogurt
– Poedersuiker naar smaak
– Voedingskleurstof in de kleuren van de regenboog
Stappen:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2:
Pureer de bananen samen met de dadels.
Stap 3:
Mix daar de eieren doorheen.
Stap 4:
Voeg het meel en bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen.
Stap 5:
Hak de walnoten in kleine stukjes. Schep deze door het bananenbeslag heen.
Stap 6:
Vet de bakvorm een beetje in met zonnebloemolie.
Stap 7:
Doe het beslag in de bakvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de tulband afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.
Stap 8:
Voor het glazuur: mix de roomkaas tot dat deze romig is.
Stap 9:
Voeg yoghurt toe zodat het glazuur wat vloeibaarder wordt.
Stap 10:
Voeg nu de poedersuiker toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt.
Stap 11:
Kleur het glazuur in de kleuren van de regenboog en giet over de tulband.
Stap 12:
Versier met grote suikerparels en merengue toefjes.
Meer Jill vind je op:
De officiële website:
Instagram:
Facebook: v