Collegetour met Rutger Bregman: ‘Hoe maak je het verschil?’ (Live-registratie)

updated: 04-2021


⇾ 𝗡𝗲𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀𝗲 𝗲𝗻 𝗘𝗻𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘁𝗶𝘁𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝗯𝗮𝗮𝗿 (klik in je YouTube-scherm op het tandwiel-icoon; selecteer de gewenste ondertiteling)

Historicus, schrijver en journalist Rutger Bregman is een intellectuele influencer van wereldfaam. Zijn boeken zijn bestsellers en zijn optredens gaan viral. Zo sprak hij op het World Economic Forum de rijken der aarde streng toe over belastingontwijking en pakte hij de conservatieve talkshow Tucker Carlson aan tijdens een interview voor Fox News. In zijn boeken verkent de historicus hoe een eerlijke, betere wereld eruit zou kunnen zien, gebaseerd op samenwerking en vertrouwen.

Dit jaar is Bregman door de Universiteit Utrecht verkozen tot Alumnus van het Jaar. In deze collegetour gaat Sofie van Enk (bekend van o.a. de Keuringsdienst van Waarde) met hem in gesprek. Wat drijft hem? Welke tips en levenslessen heeft hij voor de studenten van nu? Te gast is één van de docenten die hem tijdens zijn studententijd heeft geïnspireerd, historicus prof. dr. Beatrice de Graaf. Wat heeft hij van haar geleerd? Hoe zien Rutger en Beatrice de rol van de universiteit en UMC Utrecht in de maatschappij nu, en in de toekomst?

Vergeet niet om ook te bezoeken.

Follow Utrecht University on:
YouTube:
Facebook:
Instagram:
Twitter:
Website: n