GAYmidLIFE tv editie 2012/2013 (promo)

updated: 04-2021


MVS GAYSTATION heeft de makers van de film GAYmidLIFE uitgenodigd een tv editie van 58 minuten samen te stellen uit de hoofdfilm. Het resultaat van de ingedikte film zal worden uitgezonden op SALTO.NL en op de regionale zender in Amsterdam e.o. Uitzendingen zijn zaterdag 29/12 en 5/1 om 22 uur en zondag 30/12 en 6/1 om 21 uur.

trailer info:
GAYmidLIFE

Amsterdam 2012

Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? En hoe ervaren zij dit?
De documentaire GAYmidLIFE, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat duidelijk zien dat dit voor iedereen weer anders is. Zij hebben 8 homomannen ondervraagd, in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, maar met nogal uiteenlopende beroepen en carrières. Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg.
Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen — over hoe zij het ouder worden ervaren welke veranderingen er in hun leven hebben plaats gevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen.

De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homo-circuit voor hem zijn weggevallen: ‘Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.’ De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: ‘Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.’
De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeld-functie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan.

Kortom een bijzondere groep, mannen die zich ‘blootgeven’.
GAYmidLIFE is tijdens de Roze Filmdagen 2012 in première gegaan.