Gin Tonic recept: Hoe maak ik de ultieme G&T?


In deze video laten we je het ultieme Gin Tonic recept zien! Gin Tonic is al jaren dé cocktail trend van de zomer. Maar ook populair op feestjes, in het park, op het terras of met feestdagen zoals kerstmis. De cocktail is makkelijk te maken en er zijn enorm veel variaties. De basis van Gin Tonic is heel simpel. Je hebt gin en tonic nodig, een goed glas en veel ijs. Alles even mengen en klaar!

Maar het leuke aan de Gin & Tonic is dat je er eindeloos mee kan variëren. Er zijn heel veel Gin Tonic recepten. Allemaal gebaseerd op gin en tonic maar dan met een andere dosering, ingrediënten en garnering. We hebben Tess Posthumus (de beste bartender van de wereld & vriendin van Gall & Gall) uitgenodigd om nu een winterse Gin & Tonic te maken. Heerlijk met sinaasappel en kruidnagel.

Voor dit Gin Tonic recept heb je nodig:
(voor 1 G&T)
– Een groot glas
– IJs. Veel, maar dan ook echt veel (Wat ijs doet voor je Gin Tonic, legt Tess uit in het filmpje)
– 35ml Bobby’s gin
– 100ml Tonic

Garnering:
– Sinaasappelschijfjes
– Kruidnagel

Bereiding:
Je begint met het ijs in het glas te doen, daar schenk je de Bobby’s gin en de tonic overheen. Even roeren. Daarna prik je de kruidnagel in de rand van de sinaasappel. Doe je deze in het glas. Goed roeren (zo komen de geuren en smaken vrij), en je bent klaar! Cheers! Geniet van je ultieme zelfgemaakte Gin Tonic!

Benieuwd hoe Tess de ultieme Gin Tonic maakt? Bekijk dan nu de video en ga zelf aan de slag! Wil je meer tips en inspiratie? Lees hier meer over de Gin Tonic Cocktail en vind meer variaties en recepten. Veel plezier! t