Het Goede Doel – België


Het Goede Doel is weer volop live te zien op de Nederlandse podia! Henk Westbroek en Henk Temming promoten hun nieuwe albums maar brengen natuurlijk met veel plezier ook alle oude hits. De twee artistiek gelijkgestemden zijn de oorspronkelijke vertolkers van hits als Belgie, Nooduitgang, Sinterklaas, Gijzelaar, Alles geprobeerd, Hou Van Mij, etc.

In 2008 werkten Henk en Henk intensief samen aan Gekkenwerk, de nieuwste CD van Het Goede Doel. Tijdens deze samenwerking bleek de magie tussen Henk en Henk nog steeds erg bijzonder te zijn. Daarom werd besloten ook weer samen de planken op te gaan.

Eerder, in december van het jaar 2001, kwam de band al éénmalig bij elkaar om twee concerten te geven in de HMH te Amsterdam. Deze optredens stonden in het teken van 10 jaar gelukkig uit elkaar en de beeldregistratie die hiervan werd gemaakt verscheen vorig jaar op DVD en was qua verkoop een groot succes.

Ter ondersteuning van de nieuwe CD staat Het Goede Doel in de zomer van 2008 op vele festivals, volgt er in het najaar een theatertour en ter afsluiting van Gekkenwerk een 3 uur durende show van Het Goede Doel & Vrienden in Ahoy Rotterdam. Dit concert met o.a. Frank Boeijen, George Kooymans, De Kast en Alderliefste is een groot succes.

In 2009 schrijft Het Goede Doel het Radio Tour de France lied Erop en Erover en is een nieuw album in de maak. Tijdens de zomer is de band weer veelvuldig te zien op de Nederlandse festivals.

Henk Westbroek en Henk Temming: een combinatie die uniek blijft.