Renneke van der Linden, beeldend kunstenaar


Renneke van der Linden (Narowal, Pakistan, 1968) is verbonden aan kunstuitleen Beeldend Gesproken. Van der Linden heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem (HKA), faculteit Beeldende Kunsten en aan de AKI, Akademie voor Kunst en Vormgeving te Enschede. Tevens heeft ze stage gevolgd aan de Ecole des Beaux Arts, Avignon (Frankrijk). Van der Linden woont en werkt in Arnhem.

Renneke van der Linden schildert (meestal) naar aanleiding van foto’s die ze tijdens haar reizen gemaakt heeft. Geboren en de eerste acht jaar van haar leven getogen in Pakistan, voelt ze zich thuis in warme (niet-westerse) culturen. Van der Linden heeft dit – en soms het contrast met of het samengaan daarmee in Nederland – als onderwerp van haar werk.

Het merendeel van het werk bestaat uit olieverfschilderijen op doek, maar Van der Linden heeft ook vijf muurschilderingen op haar naam staan in acryl. Hoewel de wereld, haar achtergrond, kennis en opleiding de voornaamste drijfveer van haar werk vormen, kijkt ze ook graag naar Latijns-Amerikaanse (muur-)schilderingen en andere schilders en fotografen.

voor het werk van Renneke van der Linden: 9