Ben je bang mannen te ontmoeten omdat je denkt dat ze je niet leuk zullen vinden?
Onze beperkende overtuigingen en angsten kunnen veel schade aanrichten aan ons zelfvertrouwen, dus laten we datencoach Lisa Copeland wat positiviteit brengen op dit gebied van ons leven.

 

 

Margaret Manning:

Mijn gast vandaag is Lisa Copeland .

Lisa is een datingcoach die uitsluitend werkt met vrouwen boven de 50.

Ze is hier vandaag om ons te helpen de complexiteit van dating als oudere vrouw te begrijpen. Welkom, Lisa.

Lisa Copeland:

Hallo, Margaret. Leuk om hier bij je te zijn, zoals altijd.

Margaret:

Dank voor uw aanwezigheid. Ik vind het leuk om met je te praten omdat je zo goed begrijpt wat oudere vrouwen tegenkomen als het gaat om daten.

Ik weet dat we veel angsten hebben die ons weerhouden om in het datingspel te komen wanneer we 50 of 60 bereiken. Misschien kun je de meest voorkomende angsten die je hebt opgemerkt met ons delen, en misschien hoe je ermee om kunt gaan.

Lisa:

Ik zou het graag doen. Enkele van de grootste angsten die ik in mijn coachingpraktijk hoor zijn: “Ik heb mijn spel gehaald,” “Niemand zal zich tot me aangetrokken voelen”, wat een enorme is, of: “Er zijn geen mannen die ik kan gebruiken datum. “Aan die ene zal ik altijd zeggen:” Heb je alle mannen in je stad ontmoet? ”

Margaret:

Dat is een goed punt.

Lisa:

Andere angsten zijn: “Ik ben te oud. Mannen willen alleen jongere vrouwen, “en” Ik ben niet genoeg. “Ik denk dat dat is waar het allemaal vandaan komt, het gevoel dat je op jouw leeftijd niet goed genoeg bent om iemand aan te trekken. Het is de angst dat niemand je leuk zal vinden.

Margaret:

Een andere heeft te maken met ons lichaam. Ik hoor vrouwen zeggen: “Mijn lichaam is veranderd. Ik zal niet fysiek seksueel aantrekkelijk zijn voor iemand. “Dus, deze angsten beperken ons. We laten ze ons echt van ons vertrouwen beroven en daarom stoppen we ermee om de wereld in te gaan. Denk je dat dit waar is?

Lisa:

Ik doe. We noemen ze beperkende overtuigingen. Ze verkleinen onze focus op wat we kunnen zien. Dus als die vrouwen tegen me zeggen: “Er zijn geen goede mannen in mijn omgeving,” antwoord ik, “Heb je ze allemaal ontmoet?” Ze zullen lachen en zeggen: “Nee.”

Margaret:

Of ze zouden iets zeggen als: “Ze zouden me niet mogen, zelfs niet als ik het deed. Ik ben te oud.”

Lisa:

Soms laten onze overtuigingen over mannen, of over onszelf, ons niet toe om die mannen te zien die echt goed bij ons passen. We proberen onbewust onze kansen te saboteren door te bewijzen dat onze beperkende overtuigingen waar zijn.

Dus zelfs als er een man recht voor ons stond – proberend om met ons in de lift te flirten, bijvoorbeeld – konden we hem niet zien omdat we ons zo ongerust maken als hij ons leuk vindt dat we onze mening niet beschouwen eigen kracht om te denken “Zal ik hem graag?” Hij flirt met ons en we missen het helemaal omdat we denken dat er geen man beschikbaar is.

Margaret:

Ik probeer je woorden toe te passen op mijn eigen leven. Een paar weken geleden was ik op het vliegveld van Heathrow waar ik iemand ontmoette en we begonnen net te chatten. Hij stond op van waar hij zat, zodat hij me op dezelfde hoogte kon aankijken, en hij begon te praten.

Hij was heel interessant, maar ik realiseer me nu dat ik precies deed wat je zojuist hebt beschreven. In plaats van op hem te letten en wat hij tegen me zei, begon ik meteen na te denken over wat hij zou zeggen en hoe ik de mogelijkheid van een ongemakkelijk gesprek zou beperken.

Dus, ik denk dat je onbewust een barrière opsteekt, en dat maakt elke gelegenheid tot interactie teniet.

Lisa:

Ja dat doet het. Onze angsten houden ons echt zover dat het overwinnen moeilijker wordt dan niets doen. Veel vrouwen doen niets over dating, omdat ze zo bang zijn om zichzelf daar buiten te zetten. Daten vergt echt moed.

Het grootste dat je moet weten over daten, is dat je het moet doen vanuit een plaats van zelfliefde en empowerment. Het is belangrijk dat je uit een plaats van keuze komt in plaats van dat je wacht tot de persoon je goedkeurt.

Margaret:

Ja.

Lisa:

Het is jouw keuze met wie je gaat daten. Als hij geïnteresseerd is, overweeg dan of er dingen over hem zijn die je leuk vindt, in plaats van je af te vragen of je in zijn smaak past.

Ik was altijd vol zelftwijf toen ik voor het eerst in mijn veertiger jaren begon te daten. Ik herinner me dat ik mijn hele kast had leeggemaakt voor de allereerste datum waarop ik ging. Ik voelde me niet goed vanbinnen, en dus kon ik geen goede kleding vinden om te dragen.

Ik ging op die dag piekeren of hij me leuk zou vinden. Ik gaf al mijn macht op, omdat ik niet kwam uit een plaats van eigenliefde. In de waarheid echter mannen houden van vrouwen die weten en houden van wie ze zijn.

Margaret:

Het is een beetje als zelfvervullende voorspelling, toch? Als u ervan uitgaat dat u wordt afgewezen, wordt u afgewezen. Dan zal de herinnering het de volgende keer erger voor je maken. En in plaats van je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden, zul je jezelf gewoon niet de kans geven om niet te worden afgewezen.

Lisa:

Ja precies. Het is de angst voor afwijzing versus “Oké, dus hij mocht me niet. Laten we doorgaan. “Helaas doen we het ook voor mensen. Zelfs als we iemand niet leuk vinden, willen we toch dat hij ons leuk vindt. Als vrouwen willen we gewoon dat de wereld van ons houdt, ongeacht hoe we ons tegenover iemand voelen.

Margaret:

Ik denk dat het geheim hier is in het waarnemen van daten als een spel. Het is een spel van boeien en proberen. Elke game die je probeert, kan als succes eindigen of niet. Het is gewoon een kwestie van het op een luchtige manier bekijken in plaats van een levensbepalende gebeurtenis. Denk je niet?

Lisa:

Ja, daten moet leuk zijn. De reden waarom het niet leuk is, is omdat vrouwen niet weten wat ze moeten doen. Ze denken dat ze elke man hebben gedateerd die daarbuiten is, terwijl ze dat echt niet hebben gedaan.

Wanneer ik met vrouwen werk, creëren we een zogenaamd kwaliteitsman-sjabloon. Het helpt hen om super helder te krijgen over het type man dat hen gelukkig zal maken versus wat ze in hun hoofd hebben over hoeveel de man maakt, of hoe hij eruit moet zien.

Margaret:

Dat is een goede benadering, denk ik.

Lisa:

Het verbazingwekkende aan deze benadering is dat het werkt als magie. Ik zie dat hun liefdesleven totaal is veranderd en dat ze in relaties treden met The Man die we hadden beschreven in hun sjabloon voor kwaliteitsmensen.

Ik heb vrouwen laten zeggen: “Ik zou nooit eerder naar deze man hebben gekeken, omdat ik alleen maar hete chemie wilde hebben.” Zodra een vrouw haar ogen opent voor de mogelijkheid die onze sjabloonman heeft gecreëerd, die haar echt blij kan maken , dat verandert dingen voor haar.

Vrouwen gaan niet zitten en overwegen de dingen op deze manier. Ze zijn bijna altijd op zoek naar die smalle, kleine vent, die op een bepaalde manier moet kijken, een bepaalde hoeveelheid kleding moet hebben, een bepaalde baan moet hebben.

Daarom beschouwen we degenen die niet in die vorm vallen die we in ons hoofd hebben niet. Daar moeten we echt mee ophouden en vragen: “Kan deze persoon mij gelukkig maken? Waar ben ik naar op zoek dat me blij zal maken? ‘

50 plus match dating voor ouderen senioren

 

Margaret:

Ja. Dat is echt belangrijk. Wanneer we mannen in dozen stoppen, kanaliseren we onze beperkende overtuigingen dat we niet goed genoeg zijn, of aantrekkelijk genoeg, of dat we te oud zijn. Al die dingen creëren de omgeving waarin we niet kunnen doen wat je zojuist hebt beschreven. We kunnen ons gewoon niet openstellen voor de mogelijkheden.

Lisa:

Ja, en trouwens, dat is precies waar oplichters op spelen – ons onvermogen om ons goed te voelen over onszelf. Dus, wanneer deze echt knappe gozer verschijnt, wie niet echt de man achter de foto is, voelen we zo’n waarde omdat deze kerel ons koos en ons interesseerde. Dit is een zwendel waar veel vrouwen voor vallen, omdat ze geen waarde in zichzelf vinden.

Oplichters weten het, en daarom gebruiken ze foto’s van aantrekkelijke mannen om je naar binnen te trekken. Als ze je schrijven, denk je van: “Deze man schreef me. Ik ben zo speciaal! “Versus” Ik ben echt speciaal. Laat me kiezen met wie ik ga schrijven. ‘

Margaret:

Scamming heeft te maken met online daten, dus laten we daarover praten. Hoe kunnen we online winnen tegen onze beperkende overtuigingen, waar we contact kunnen maken met echte mannen? Waarom is online dating het proberen waard?

Lisa:

Ik geloof dat het belangrijk is om een ​​datingblauwdruk te hebben waarbij je op zijn minst twee manieren hebt om mannen te ontmoeten. Online daten is een hele grote, hoewel het moeilijker is om te doen. Dan is er het echte leven, matchmakers en vrienden die je met een man kunnen helpen.

Ik zou zeggen dat het ontmoeten van mannen in het echte leven en online daten de grootste angsten bij vrouwen creëren, omdat we bang zijn om mannen te benaderen uit angst afgewezen te worden. In beide situaties moet je met een open geest gaan.

Het is een mentaliteitsverschuiving van “Ik ga gewoon iemand nieuwe en interessante ontmoeten” versus het denken: “Oh mijn God, dit zou de persoon kunnen zijn.” Dat was mijn denken toen ik begon te daten in mijn 40s, en laat me vertellen jij – er was enorme druk door. De mannen die ik ontmoette waren dus niet degene, en het was niet eens leuk.

Wanneer je met een man bent, wil je vragen stellen die je zullen helpen iets interessants over hen te leren. Op die manier kun je wegkomen en iets nieuws over iemand weten.

Het grootste probleem dat we tegenkomen is wanneer we gehecht raken aan een uitkomst als: “Dit moet het resultaat zijn. Ik moet een tweede afspraak met ze maken. “De waarheid is dat je niet zoveel van die vent weet. De meeste vrouwen zijn zo gecharmeerd van de chemie dat ze de man geen kans zouden geven omdat ze geen directe chemie voelden.

Je moet echt je denkwijze verleggen zodat je weet dat je naar buiten gaat om nieuwe en interessante mannen te ontmoeten en ze beter te leren kennen. Sta open voor de mogelijkheden.

Margaret:

Vertel ons meer over deze sjabloon die u uw klanten laat invullen voordat ze naar online datingsites gaan. Vullen ze het om te begrijpen naar wie ze echt op zoek zijn en hoe chemie bijvoorbeeld niet het belangrijkste is?

Lisa:

Ik doe dit in mijn coachingprogramma’s, ofwel mijn leuke pad naar Mr. Right, een doe-het-zelf-programma, of wanneer ik met klanten werk, privé of in een groep. De sjabloon is opgenomen in mijn boek The Winning Dating Formula voor vrouwen ouder dan 50 .

De sjabloon helpt je om in contact te komen met de patronen van mannen die je aantrekt omdat het meestal de verkeerde persoon is. Dan moet je heel duidelijk worden over je deal-breakers. Ze zijn erg belangrijk omdat veel vrouwen denken: “Als hij genoeg van me houdt, zal hij veranderen.” Dat doen ze niet, maar je hebt je al gevestigd.

Dan moet je in contact komen met kwaliteiten die je bij een man wilt. Dat is je verlanglijstje, en het kan dingen zijn als ‘loves fine dining’, ‘loves cruises’, ‘loves his board’, ‘going to resorts’ etc.

Vervolgens moet u een lijst met 15 tot 20 waarden bedenken die hij moet hebben. Als een man geen waarden heeft die congruent zijn met de jouwe, zal het niet werken.

Vervolgens creëer je wat een emotioneel begeleidingssysteem wordt genoemd, inclusief hoe je je bij de man wilt voelen. Denk gewoon na over hoe je wilt dat de energie van de man je doet voelen als het op je afkomt. In mijn ervaring is er nooit geld of chemie aan deze oefening. Het draait allemaal om hoe je je voelt in je hart.

Margaret:

Ik denk dat dat de schoonheid is van wat je doet, Lisa. Je helpt vrouwen om van de denkwijze van chemie en aantrekking over te gaan naar de denkwijze van waarden. En, zoals je zei, waarden zijn wat een relatie gaat laten werken, niet uiterlijk of geld.

Omdat dit allemaal in je boek staat, kan ik het eigenlijk downloaden naar mijn Kindle. Ik waardeer je inzicht enorm, omdat deze discussie over zelfbeperkende overtuigingen en het veranderen van de mindset zo belangrijk is.

Lisa:

Ik deel ook veel op mijn blog . Ik bied een kort boek met de titel 5 Little Known Secrets to find a quality man . Als je naar beneden scrolt, kun je de uitdaging van 7 dagen over dating aangaan. Dit alles zal je ogen openen voor de mogelijkheden die er voor je zijn.

Onze beperkende overtuigingen sluiten onze mogelijkheden af, maar ze zijn er. Het is een kwestie van je ervan bewust worden en de kosten herkennen om vast te houden aan onze angsten in plaats van los te laten en te krijgen wat we willen.

Margaret:

Dat is super advies en het is eigenlijk van toepassing op alle gebieden van ons leven, niet alleen daten in onze jaren ’60. Zelfvertrouwen hebben, weten wie we werkelijk zijn, wat belangrijk voor ons is en wat we belangrijk vinden, helpt ons om over het algemeen goede keuzes te maken. Nogmaals bedankt dat je bij ons bent, Lisa. We zullen snel weer praten. Doei!

Lisa:

Bedankt, Margaret. Doei.