#ZigZagHR Brainpickings: Waarom leren de motor is van elke organisatie en elke individuele loopbaan

updated: 05-2021


In deze editie van #ZigZagHR-Brainpickings kruip ik in het hoofd van Joost Callens die samen met zijn zus Claudia sedert 1996 aan het roer staat bij de bekende bouwgroep Durabrik.

En het was daar druk. Want ik nam voor de gelegenheid Isabel Van Hoedenaghe, Learning & Development-specialist bij Cevora mee. Cevora blaast dit jaar overigens 30 kaarsjes uit.
Leer bij, ga vooruit. Daar kan ik mij helemaal in vinden!

We hadden het over Raoul en Julien, over boomerang employees en zelfs over Piet Huyzentruyt; maar vooral over de rol die HR speelt als het gaat over levenslang leren.

Joost Callens houdt niet van het woord levenslang leren.
Hij heeft het liever over groeien. En als medewerkers groeien, groeit ook het bedrijf zegt hij. Leren betekent immers dat mensen hun blik op de wereld verruimen en als iedere medewerker die blik op de wereld mee naar binnenbrengt, zal het bedrijf mee groeien.

In deze aflevering krijg je inkijk in hoe ‘de opleidingstaart’ bij Durabrik verdeeld is over job- en functiespecifieke opleidingen, generieke opleidingen en ervaringsgerichte opleidingen die helemaal los staan van medewerkers hun huidige rol en werkgever.

En misschien kunnen we wel het meeste leren van mensen en sectoren die op het eerste zicht niets met ons eigen vakgebied te maken hebben.
Het bedrijfsleven kan bijvoorbeeld veel leren van de puurheid waarmee mensen met een beperking in het leven staan.

Leren doen we altijd en overal.
Van iedereen.
Onze grootste mentoren dragen niet altijd een mantelpak, maar dienen zich aan tijdens toevallige ontmoetingen op de trein of tijdens momenten van ‘niets doen’ samen met onze kinderen…

Wat is eigenlijk het laatste wat jij geleerd hebt?

***
Volgende week kruip ik in het hoofd van Lisbeth Imbo!

Wat kan HR leren van een journaliste als het gaat over leren en ontwikkelen? En zou Lisbeth zelf veel bezig zijn met haar ontwikkeling? In het hoofd kruipen van iemand die dat dagelijks zelf in het hoofd van anderen kruipt. Ik durf dat.

Natuurlijk wil je dat voor geen geld ter wereld missen.

Abonneer je dus zeker op onze podcast of op dit youtube kanaal.
Meer inspiratie op www.zigzaghr.be

And don’t forget!
It’s a great time to be in HR!